Du kunne tænke dig at opleve nogle seværdigheder i Nordjylland. Måske kender du ikke Nordjylland lige så godt som du ville ønske. Derfor planlægger du nu at holde ferie i Nordjylland. I virkeligheden er der mange seværdigheder i Nordjylland, som fortjener dit besøg. Det kan godt være, at du allerede har nogle bestemte attraktioner og seværdigheder i Nordjylland i tankerne. Uanset hvad du overvejer, vil vi gerne fortælle dig om to havnebyer, der har det hele, nemlig Hals og Hou.

Her på vores hjemmeside kan du finde rigtige mange oplysninger om Hals og Hou. Du kan også benytte dig af de links, der henviser til de mange ferieoplevelser, Hals og Hou byder på. Dette ferieområde har siden 1950’erne tiltrukket tusindvis af turister, som har fået øjnene op for de naturskønne omgivelser, der kendetegner Sunrise Coast. Hals er en lille turistby i Vendsyssel, der ligger ved Limfjordens udmunding i Kattegat. Hou og Egense er ligeledes mindre turist- og badebyer, der ligger ved Kattegat.

Hals og Hou, hvor du kan finde flere seværdigheder i Nordjylland

Som sagt kan du besøge mange seværdigheder i Nordjylland. Hals og Hou sakker heller ikke bagud, når det gælder gode ferieoplevelser. Tag fx Hals havn, som er et af byens vartegn. Havnen er åben for lystsejlere året rundt. Om sommeren er der et stort folkeliv på havnen, hvor du kan finde hyggelige restauranter og specialforretninger. Andre turistiske attraktioner er Hals Skanse, Hals Barre Fyr, hvalkæberne, ryghvirvlerne og Smykket.

Hou har også sine egne attraktioner i form af smukke hvide strande. Strandene byder på Kattegats milde vande. Fordi Kattegats bølger skyller sand imod Sunrise Coast, dannes der adskillige laguner og sandøer, der pynter på kysten. Det siger sig selv, at sandøerne er meget populære hos børnefamilier. Børnene bruger dem nemlig som legeplads, mens deres forældre solbader på dem. Derudover har byen nogle bemærkelsesværdige vartegn som fx Vindharpen af Bjarne Jerup Høj. Det drejer sig om en skulptur, der består af to forstavne fra ophuggede fiskekuttere fra Hirtshals Bedding.

Hvis du gerne vil vide mere om Hals Erhvervsforening og vores arbejde for at fremme turismen i Hals, Hou og på Sunrise Coast, er du velkommen til at skive til os på mail: mail@visit-hals.dk