Kunne du tænke dig en aktiv ferie i Nordjylland? Vil du gerne holde en aktiv ferie midt i naturen? Så er Hals og Hou to havnebyer, som kunne have din interesse. Naturen i Nordjylland kan være rå og barsk som fx på Vestkysten, hvor Vesterhavets vinde blæser uden ophør. Men naturen heroppe kan også være blid og mild som fx på Østkysten, hvor Kattegat sørger for små bølger og rolige omgivelser. En aktiv ferie i Nordjylland kan derfor have flere facetter, alt efter hvad man foretrækker.

Hals er en mindre turist- og badeby i Vendsyssel, der ligger ved Limfjordens udmunding i Kattegat. Når du kigger på et kort over Danmark, vil du nok hurtigt opdage, at Hals nærmest er omgivet af vand. Det giver i sig selv en maritim stemning, der bliver fremhævet af aktiviteterne ved havnefronten. Hou er også en mindre havneby med smukke strande. Man kan fx nævne Hou Nordstrand og Hou Sydstrand. Der er tale om to børnevenlige strande, hvor der dannes laguner og sandøer. Det skaber de perfekte rammer for masser af leg og aktiviteter i vandet. Skovene og plantager omkring Hals og Hou giver også rigelige muligheder for en aktiv ferie i naturen. Som du kan høre, har Hals og Hou det hele.

Hals og Hou – To feriesteder, hvor du kan holde en aktiv ferie

Når man tænker på en ferie med masser af spændende aktiviteter, så er der flere muligheder at vælge imellem. Hvis du kunne tænke dig nogle opløftende vandreture, så kan vi henvise til de skove og plantager, der ligger i Hals og Hou. Dér kan du nyde den nordjyske natur, når den er bedst. Det giver en skøn kombination af fysisk aktivitet og gribende naturoplevelser. Det samme gør sig gældende, hvis du har taget din cykel med eller har lejet en. Vi har mange områder, der er velegnede til cykling på Sunrise Coast, hvor du kan finde fantastiske cykelruter. 

Hvis det er fiskeri, din ferie skal indeholde, så vil det glæde dig at vide, at Hals Havn giver helt enestående muligheder for lystfiskeri. Du kan fange havørreder, makreller, sild, hornfisk og forskellige arter af fladfisk. Der er gode fiskepladser på begge sider af fjorden og man kan fiske fra kajak eller båd.

Hvis du gerne vil vide mere om Hals Erhvervsforening og vores arbejde for at fremme turismen i Hals, Hou og på Sunrise Coast, er du velkommen til at skive til os på mail: mail@visit-hals.dk